2 1/2 dl kornmjöl och
3 1/2 dl kokande vatten
1/2 dl krossade linfrön
2 msk rapsolja
2 1/2 dl vatten
1/2 pkt jäst (25 g)
1 1/4 tsk salt
9 dl fint rågmjöl
3–4 dl vetemjöl
Ugn: 200°
1. Skålla kornmjölet tillsammans med de krossade linfröna och låt stå övertäckt ett par timmar.
2. Värm olja och vatten till fingervärme och rör ut jästen med detta.
3. Arbeta samman degen med jästlösningen, salt och fint rågmjöl. Tillsätt större delen av vetemjölet tills du får en deg som kan hanteras.
4. Skrapa ned degen på mjölat bord och forma till en längd. Låt jäsa på en plåt under bakduk i ca 50 minuter.
5. Pensla degen med vatten och grädda på andra falsen nerifrån i ca 40 minuter eller tills färgen är lagom.
Brödet kan frysas.
källa: Hemmets journal
Älgköttbullar från Kornberga
-
Det som är lite annorlunda med detta receptet att man drygar ut färsen med
linsmjöl. Istället för att använda ströbröd eller havregryn använder jag
det b...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar