15 g jäst
2 1/4 dl ljummet vatten
2 msk grädde
3 dl grahamsmjöl
3 1/2 dl kornmjöl
1 tsk salt
äggvita blandat med kallt vatten att pensla med
1. Blanda till deg och knåda i 8 minuter
2. Låt jäsa varmt ca 24 grader 1 1/2 timme till dubbel storlek
3. Lägg i 1 1/2 liter brödform
TIPS! Lägg bakpapper i formen
4. Låt jäsa i 1 timme till dubbel storlek
5. Pensla brödet med äggvitan och vattnet
6. Grädda i 220 grader i 25 minuter
Ursprungligt recept: Jaime, Tom: Bröd från hela världen (1996) sid 70
Älgköttbullar från Kornberga
-
Det som är lite annorlunda med detta receptet att man drygar ut färsen med
linsmjöl. Istället för att använda ströbröd eller havregryn använder jag
det b...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar