Bröd på katrinplommonjuice och äpple

5 dl katrinplommonjuice
50 gram jäst
1 msk honung
1 tsk salt
1 dl krossade linfrön
2 dl hackade äppelbitar
1 dl krossade linfrön
1 dl vetekli
7 dl rågsikt
1 dl grahams mjöl
ca 3 dl vetemjöl special

Låt jäsa 30 minuter, tryck sen ut det ganska platt på en smörad plåt. Degen ska vara ca 2 cm tjockt.
175 graders ugn i ca 30 min

fritt efter http://www.familjeliv.se/Forum-5-72/m5270403.html


kommentar:
jag funderar på att byta ut grahamsmjölet mot grovt rågmjöl. Skålla linfrö, rågmjöl och vetekli med kokande vatten (se Elmerödsbröd). Byta ut juicen mot torkade katrinplommon som läggs i blöt och sönderdelas i mixer eller matberedare. För att bryta det söta tillsätta filmjölk eller yoghurt. Forma till runda bröd och låta jäsa i handduksförsedd skål (provisorisk jäskorg)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar