Elmerödsbröd

2 dl aktiv surdeg Läs mer på Surdegshjälpen
7 dl vatten
1,5 dl krossad linfrö
1,5 dl grovt rågmjöl
1,5 dl vetekli
2 tsk salt
ca 14 dl vetemjöl

1. Skålla 1,5 dl krossad linfrö, 1,5 dl grovt rågmjöl, 1,5 dl vetekli med 5 dl kokande vatten
2. Låt vila 1 timme
3.Tillsätt 2 dl aktiv surdeg och 2 tsk salt.
4. Tillsätt vetenjölet tills du får en lös deg.
5. Låt jäsa till dubbel storlek (ca 2 - 3 tim i rumstemperatur)
6. Tillsätt mjöl till du får en fast deg
7. Forma till 2 stora bröd
8. Låt jäsa till dubbel storlek
8. Grädda i 200 g i 40 min

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar