1. Lös upp 50 g jäst i 5 dl ljummet vatten och tillsätt
1½ tsk flingsalt
2 dl vetemjöl
8 dl grovt rågmjöl
sesamfrö, pumpakärnor och solrosfrön
2. Arbeta degen väl
3. Låt jäsa 1 timme
4. Sätt ugnen på 225 grader
5. Knåda degen väl och dela upp i fyra delar
6. Kavla varje del med mycket rågmjöl så att den inte fastnar
7. När degen är ca 2 mm tjock pensla med vatten och strö på de frön du vill ha.
8. Kavla in fröna så att de verkligen fastnar.
9. Skär i vackra former.
10. Grädda i ugnen i ca 15 minuter
Passa så det inte blir bränt!
Förvara i burk!
Älgköttbullar från Kornberga
-
Det som är lite annorlunda med detta receptet att man drygar ut färsen med
linsmjöl. Istället för att använda ströbröd eller havregryn använder jag
det b...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar