Älgköttbullar från Kornberga
-
Det som är lite annorlunda med detta receptet att man drygar ut färsen med
linsmjöl. Istället för att använda ströbröd eller havregryn använder jag
det b...
Amandas fröbröd (Birkalimpan)
Detta bröd serveras varje dag nybakat till lunch på Birka folkhögskola och är mycket populärt
1 l ljummet vatten
1 dl rapsolja
1 dl honung
2 dl pumpakärnor
2 dl solroskärnor
2 dl linfrö
14 dl vetemjöl
8 dl rågsikt
2 pkt torrjäst (som blandas med mjölet)
1 msk salt
1. Blanda samtliga ingredienser. Degen ska inte vara för kompakt utan vara lite lös.
2. Låt jäsa i 30 min
3. Dela upp degen i 3 delar och lägg degämnena i formar.
4. Låt jäsa i 15 min under handduk
5. Pensla degen med ljummet vatten eller mjölk (eventuell utblandat med ägg) och strö över pumpakärnor.
6. Grädda i 175 grader i c 35-40 minuter
Serveras nybakt till middag eller lunch
Källa: Amanda Lopez Birka folkhögskolas kök
Detta bröd är godast när det nybakat. Vill du att brödet ska smaka bra i flera dagar kan du minska jästmängden till ett ½ paket torrjäst och sätta in degbunken i kylskåpet över natten (eller upp till 5 dagar)
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar