Frukostbröd med nötter och gojibär

25 g jäst
3 dl ljummet vatten
2 tsk salt
2 tsk honung
1/2 dl olivolja
1 dl kesella
1/2 dl linfrö
1 dl gojibär
1/2 dl torkade aprikoser, strimlade
1/2 dl hasselnötter, rostade och grovhackade
1/2 dl valnötter, grovhackade
1 dl dinkelflingor
6 dl grahamsmjöl
2-3 dl vetemjöl special

1. Smula jästen i en bunke och rör ut med lite av vattnet.

2. Tillsätt salt, honung, olivolja och kesella tillsammans med resten av vattnet.

3. Blanda linfrö, gojibär, aprikoser, nötter, dinkelflingor samt nästan allt mjöl.

4. Arbeta ihop till en smidig och ganska kompakt deg.

5. Låt degen jäsa i ca 30 min under bakduk.

6. Arbeta degen på mjölat bakbord, tillsätt mera mjöl om den är för lös.

7. Forma till två rullar och skär varje i tio bitar och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.

9. Täck med bakduk och låt jäsa ca 30 min.

10. Grädda i 200 grader i ca 15-20 min och låt svalna på galler.

Servera gärna med en stark ost.

1 kommentar: