Riddarbageriets Speja



300 g vatten
400 g vetemjöl
100 g grovt rågmjöl
100 g surdeg av råg
100 g surdeg av vete
10 g jäst
6 g ljus sirap
15 g salt
260 g russin
160 g torkade aprikoser
160 g valnötter

1. Blanda allt utom russin, aprikoser och valnötter. Kör i degblandare på mellanväxel i 12 minuter.
De sista 20 sekunderna kan du blanda i russin, aprikoser och valnötter.

2. Låt degen vila i 2 timmar. Dela sedan i tre delar och rundriv. (Jag brukar dela i två och forma till avlånga limpor).

3. Platta ut så att bröden är ca 5 cm höga och strö vetemjöl över.

4. Lägg på en plåt och låt jäsa i 2 timmar.
Sätt ugnen på 250 grader.

5. Sätt in plåten och spruta in vatten.
Sänk till 210 grader och grädda i 35–40 minuter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar