Dinkelbröd på raskdeg


Veronica visar hur man kan långjäsa en fördeg i kylskåpet över natten för att öka smaken på brödet

Dag 1

1. Gör en raskdeg (fördeg) genom att blanda ..

  • 4 dl vetemjöl special
  • 5 g jäst
  • 2,5 dl vatten
2. Placera degbunken i kylskåpet över natten

Dag 2

3. Blanda och kör i degblandare..

  • 5 dl vetemjöl special
  • 3 dl fullkornsdinkel
  • 10 g jäst
  • 2 tsk salt
  • 2 dl vatten
  • 1 msk rapsolja
4. Låt vila i ca 1 timme

5. Forma 2 bröd

6. Låt jäsa på plåt i 1 - 1½ timme

7. Snitta bröden

8. Grädda i 230 graders ugn i ca 12 min

Se filmen när Veronica bakar dinkelbröd

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar