Focaccia


Veronica visar hur man kan baka det italienska flatbrödet Focaccia.

1. Blanda och kör i degblandare i ca 8 min ...
  • 4 dl vatten
  • 0,5 pkt jäst
  • 0,3 dl olivolja
  • 6 dl vetemjöl special
  • 2 dl durumvetemjöl
  • 1 msk socker
  • 2,5 tsk salt

2. Låt vila i ca 1 timme

3. Smörj en långpanna med olivolja

4. Tryck ut degen i långpannan

5. Topping:
Tryck ner oliver i degen
Häll på lite olivolja
Strö flingsalt
Tryck i lite rosmarin

6. Låt jäsa i timme

7. Grädda i 250 grader i 20 minuter

Som topping kan du använda lite vad som helst t ex fetaost och soltorkade tomater

Se filmen när Veronica bakar Focaccia


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar