Munchenlagerbröd

Dag 1

Fördeg
2 dl vatten
½ dl vetemjöl
1½ dl grahamsmjöl
en nypa torrjäst

1. Blanda och ställ att jäsa i mer än 12 timmar (gärna i 24 timmar)

Dag 2

2. I Fördegen blanda i och bearbeta väl....
1½ dl ljummen mörk Munchenlager (eller annat mörkt öl)
7 dl vetemjöl
2 tsk salt

3. Låt jäsa i 2 timmat

4. forma ett bröd och lägg den i en mjölad handuk i en skål.

5. Låt jäsa i timme

6. Sätt en ren plåt i 225 graders ugn

7. Ta ut den heta plåten och lägg på brödet.

8. Snitta brödet med en kniv

9. Sätt in plåten i ugnen och kasta lite kokande vatten på bottnen av ugnen

10. Sänk temperaturen till 200 grader och låt brödet grädda i 45 min

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar