ingredienser
- 1,5 fint rågmjöl
- 1,8 kg rågsikt
- 2-4 dl sirap
- 1,5 msk farinsocker
- 3 l vatten
- 4 msk salt
- 175 g jäst
DAG 1
1. Skålla
- 1,5 kg fint rågmjöl med
- 2,5 l kokande vatten
2. När skållningen har kallnat till 37 grader tillsätt
- 25 g jäst
DAG 2
4. Blanda ut
- 150 g jäst i
- 0,5 l vatten
- 1,5 msk farinsocker och
- 500 g rågsikt
7. Tillsätt och bearbeta
- 4 msk salt
- 2 dl - 4 dl sirap (efter tycke och smak)
- 1,3 kg rågsikt
9. Dela degen i 7 bröd och baka ut
10. Låt jäsa i 30 min
11. Grädda i 45 min på 225 graders ugn. Gärna på baksten
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar