Kryddat bröd på rå potatis och vetekross


10 g jäst
3 dl vatten
1 dl vetekrosss
3 msk majsolja
2 tsk salt
2 tsk kummin eller stött anis
2 dl finriven rå potatis
5 dl grahamsmjöl
3-4 dl vetemjöl

DAG 1
1. Gör en fördeg genom att blanda vetekross, vetemjöl och jäst, kryddor och vatten
2. Låt stå källarsvalt (ca 15 grader) över natten

DAG 2
3. Tillsätt den rivna potatisen, oljan, saltet och grahamsmjölet och bearbeta degen
4. Låt jäsa till dubbel storlek i ca 2 timmar
5. Forma 2 bröd och låt jäsa i brödkorgar eller i mjölade handdukar i skålar
6. Grädda i 225 grader i ca 35 min

Vill du ha mer smak kan du hälla en skvätt surdeg DAG 2. Ju längre jäsning desto syrligare bröd.

Prova även med att skålla 1 dl grahamsmjöl med 1 dl kokande vatten som tillförs degen DAG 2

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar