Älgköttbullar från Kornberga
-
Det som är lite annorlunda med detta receptet att man drygar ut färsen med
linsmjöl. Istället för att använda ströbröd eller havregryn använder jag
det b...
Kryddat bröd på rå potatis och vetekross
10 g jäst
3 dl vatten
1 dl vetekrosss
3 msk majsolja
2 tsk salt
2 tsk kummin eller stött anis
2 dl finriven rå potatis
5 dl grahamsmjöl
3-4 dl vetemjöl
DAG 1
1. Gör en fördeg genom att blanda vetekross, vetemjöl och jäst, kryddor och vatten
2. Låt stå källarsvalt (ca 15 grader) över natten
DAG 2
3. Tillsätt den rivna potatisen, oljan, saltet och grahamsmjölet och bearbeta degen
4. Låt jäsa till dubbel storlek i ca 2 timmar
5. Forma 2 bröd och låt jäsa i brödkorgar eller i mjölade handdukar i skålar
6. Grädda i 225 grader i ca 35 min
Vill du ha mer smak kan du hälla en skvätt surdeg DAG 2. Ju längre jäsning desto syrligare bröd.
Prova även med att skålla 1 dl grahamsmjöl med 1 dl kokande vatten som tillförs degen DAG 2
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar