Drömstadslimpa bakat på surdeg och bikarbonat


Drömstadslimpa kommer från stadsdelen Drömstad i Lidköping och är i original ett "bikarbonatbröd". Denna receptvariant är inspirerad av guldgrävarna i Alaska.. De blandade bikarbonat i surdegsdegen för att brödet ska höja sig ordentligt. >> Läs mer

Drömstadslimpa bakat på surdeg och bikarbonat är ett lämpligt bröd för laktosintoleranta eftersom syrligheten i brödet inte kommer från filmjölk utan från surdeg.

Torra ingredienser
8 dl vetemjöl (gärna vetemjöl special)
3 dl fiberberikade havregryn
2 tsk bikarbonat
1 tsk salt
1 dl solrosfrön
1/2 dl hela linfrön

Blöta ingredienser
1 dl mörk sirap
1 dl lingonsylt
3 dl aktiv surdeg >> Läs HUR BÖRJAR JAG BAKA MED EN KALL SURDEG?
3 dl vatten

OBS Mängderna är ungefärliga

1. Blanda de blöta ingredienserna i en degskål
2. Blanda de torra ingredienserna i en skål, tillsätt dem sedan medan du rör runt
3. Häll i smord form och strö över solrosfrön
4. Låt jäsa i 3 - 4 timmar
5.Grädda i 175°C i ca 40 minuter.




Originaleceptet finns på ett vykort från Rörstrands museum i Lidköping.

8 dl vetemjöl
3 dl fiberberikade havregryn
2 tsk bikarbonat
1 tsk salt
1 dl solrosfrön
1/2 dl hela linfrön
1 dl mörk sirap
1 dl lingonsylt
6 dl naturell yoghurt

Blanda alla torra ingredienser, tillsätt resten och blanda väl. Häll i smord form och grädda i 175°C i ca 40 minuter.

Fotografiet överst  kommer från lindaivarsson.wordpress.com/

1 kommentar:

  1. Best merit casino: No deposit bonus code, free spins
    Best merit casino: No deposit 메리트카지노 bonus code, free spins, free 메리트 카지노 cash, no deposits No need to do 인카지노 anything with this casino, but for some, I've never

    SvaraRadera